Laddar för nyårsafton

Om några timmar ska jag ge mig ut på gatorna. Hoppas det blir asmycket att göra :-) Igår var jag själv ute och busade och tog taxi hem. Det var en tjej som körde!!! Det är 3:e kvinnan inkl. mig själv som jag sett kör på nätter. Hon hade kört i 3 år. Lite kul.

See U out there in the cold

Nyårsafton

Nästa pass blir nyårsafton! Körde förra nyår oxå och tyckte det var hur kul som helst och då var det mitt andra pass, väldigt ny.
Fredrik, min kära kusin, läser du detta så messa eller ring när ni vill åka hem på natten. I'll fix. Kommer väl inte kunna passa tiden exakt då jag har lite andra privata körningar efter 12-slaget men jag ska allt få hem er :-)

Riche nästa

På Söder får jag in två unga killar som har druckit riktigt mycket men uppför sig fast något oroad av han i baksätet blir jag. Vill inte ha någon "åksjuk" kille där. Dom ville till Riche. Man kan säga att dom totalt saknade självinsikt för inte en chans på världskartan att dom skulle komma in någonstans i deras skick och absolut inte Riche. Men, men - I'm just the taxi driver så jag kör dom.
Men jag måste hålla igång killarna speciellt han i baksätet så jag pratar på.
- "Kan vi lyssna på lite musik" - säger han där i baksätet
- "Absolut, vilken kanal?" Det blev något lite rockigt
- "Fan vad sjysst" säger han i framsätet
- "Men jag hävdar å det bestämdaste att volymen borde höjas" hör jag från baksätet
Då har vi Metallica i radion, faktiskt himla bra låt så jag drar på volymen ordentligt och killarna head bangar duktigt i bilen. (Herregud - 'banga' inte för mycket tänker jag för då kommer han där i baksätet kräkas)
När vi landar på Birger Jarlsgatan så studsar och vibrerar hela bilen men killarna är så otroligt nöjda med färden och jag får massa dricks.

Jag kör faktiskt vidare ett tag till med hög volym - det piggade upp.

Jag - en idiot som kör taxi

Sitter vid stolpen Solna Centrum runt 01-tiden på lördagen och in kliver 4 män, mellan typ 40-55 år. Stackarn fick knappt plats i baksätet. Trevligt gäng som alla var vid gått humör och dom ville åka en taxi-slinga söderut och släppa av en efter en och slutstation blev Farsta.
Mannen i framsätet satt och småpratade med mig men lustigt nog blev han småförbannad på mig, han tyckte jag var en fullkomlig idiot som körde taxi på nätterna. Han uttryckte sig faktiskt så att jag upplevde det som "påhopp". Ifrågasatte varför jag inte kunde skaffa mig ett jobb som jag klarade av min ekonomi på! What!
Jag förklarade att det är extrapengar som går till resor för mig och barnen.
-" Jaha - borde man inte kunna spara pengar till det ändå med ett vanligt jobb" kläcker han ur sig.
- "Ja kanske, men det är svårt att lägga undan 2-4.000 kr varje månad - skulle du klara av det om du var ensamstående? kontrar jag. Nej det skulle han ju inte.
- "Hur kan din kille över huvudtaget tillåta detta, helt sjukt" blir nästa kommentar
- "Vilken tur att jag inte har någon då" blir mitt syrliga svar
Sen fortsätter konversationen typ på samma sätt hela tiden och sen skulle han vara "lustig" med vart han skulle, han ville nämligen visa vägen men sen i nästa stund så krångla han men det orkar jag inte ens gå in på. Blä!

Vilket fall som helst så tyckte jag inte det var så kul med detta påhopp. Han var så himla inskränkt.

Mitt första taxifrieri

Fredag och klockan är sent på natten. Blir invinkad vid Munkbron av en kille, typ runt 40 år, och han erkänner snabbt redan det jag konstaterar lika snabbt .... han har haft superkul under kvällen och är förfriskad. Han öppnar dörren och "ramlar" in - tittar på mig och bara ler - "Heeeeej - vad trevligt" säger han.
Han skulle inte så långt, upp till S:t Eriksgatan bara men under hela resan sitter han där och tittar lite småfånigt och när vi kommer fram....
- "Ärligt - du måste gifta dig med mig!" säger han
Kunde ju inte låta bli att skratta, han såg så rolig ut när han sa det. Sen ber han om ett papper och får ett gammalt kvitto - på baksidan ritar han sedan ett stort hjärta på och ger till mig - "Vi gifter oss".

Som ni förstår så nappade jag inte på det erbjudandet utan svarade - "Jag är lite bizzi just nu, sov så gott"

Nästa pass

I helgen är det dax igen. Det blir taxi både fredag och lördag men därefter blir det nog ett längre uppehåll. Det är ju snart jul så jag har ju lite annat att stå i :-) Kanske blir årets sista pass på självaste Nyårsafton?

RSS 2.0