Fredhäll vs. Traneberg

Plockar upp 4 killar från Hornsgatan, något överförfriskade - precis som alla andra denna tidpunkt en lördag kväll.
Lite dividerande innan dom hoppar in huruvida de ska åka T-bana eller ta taxi, kanske det gått för mycket pengar än planerat under kvällen.
- Öhh, grabbar - vart ska vi då?
Suck - dom har alltså icke bestämt sig vart dom ska.
- "Traneberg" - säger killen i framsätet till slut men dom fortsätter och babbla om vart efterfesten ska var.
- "Ja, men kör mot Traneberg så checkar vi adressen under tiden"

OK - jag kör mot Traneberg och lite senare får han tag på någon per telefon men dom verkar ha svårt att bestämma sig fortfarande så vid Lindhagensplan kör jag åt sidan och stannar för att vänta in ett beslut. Onödigt att åka över Tranebergsbron om de ändrar sig.
Jag viskar lite (i och med att han fortfarande pratar i mobilen) - "ska jag fortsätta åka". Han vinkar med handen framåt typ "kör".
Jag kör och när vi är på bron ca 200 meter innan avfarten Traneberg så får jag en adress jag inte känner igen och slår snabbt in den på GPS:en. Suck - den visar tillbaka in till stan. Jag svänger ändå av där, stannar till och ber dom reda ut vart dom ska, har dom verkligen fått rätt adress. Nu blir dom oxå smått bekymrade över taxametern.
Sen kläcker en kille ur sig - "När man åker T-bana är det 1 station efter Fridhemsplan"
Nöthjärna tänker jag för mig själv - "Den heter Thorildsplan och har inget med Traneberg att göra"

Vi åker upp på bron igen tillbaka till stan och ena killen ber mig stänga av taxametern.
- "Varför då?"
- "Ja men vi gav dig en adress och då förväntar vi oss att du kör oss dit" ...... nu tänker jag "idiot" och säger lungt:
- "Ni har hela tiden sagt att ni ska till Traneberg, ni ger mig en adress först när vi är 200 m från avfarten - hur kan det bli mitt fel?"
Det blev tyst i bilen. Jag körde dom till rätt adress som var i något Campus område vid DN huset, dom betalade och jag stack. Skönt att bli av med dom. Hatar sånt där strul.


Jag vill bli som Vera 90 år

Ja, när det väl är dax så vill jag bli som Vera 90 år. Underbar liten tant som jag körde från Marievik igår runt 18.00-tiden. Hon hade varit på 90 års kalas, stor baluns med ca 65 gäster. Vera berättade hur tillvaron är till vardags för henne, hur glad hon är för att hon är relativt pigg, har många vänninor i livet. Sen hade dom någon "klubb" där dom träffades regelbundet och gjorde saker tillsammans. Favoriten verkade vara när dom gör korv, då får till och med männen vara med. Det är dom som får stå och veva korvmaskinen :-)

Ja men hon var pigg, vaken, gjorde mycket saker, bodde själv, städade och fixade själv. Ja, inte storstädning men ändå. Hon var så tacksam för att hon var frisk. Något bekymrad dock för att hon troligtvis skulle få hörapparat vilket hon då associerade till den gamla tunga hörapparaten. - "Äsch då" säger jag "dom är ju små och smidiga idag. - "hmm jo, så är det ju" säger Vera lite gladare
Det var en trevlig resa.

Nästa pass

Legat lite på latsidan i helgen, lite väl mycket party, party. Men nästa pass går av stapeln nu på lördag den 28/11. Det bär mig emot att jobba den kvällen .... då det faktiskt är min födelsedag!!! But I need the cash och det är löningshelg. Ska ha en mysans middag med mina ungdomar innan sen är det bara att tuta och köra.

ADHD eller något

Körde igår, lördag, skulle egentligen ha kört i fredags oxå men var inte riktigt kurrant i kroppen.

Svårskriven återberättning men jag gör ett försök.
Lördag kväll, hämtar på Ankdammsgatan, 2 killar och en tjej. Är så himla dålig på att tippa åldrar men ska vi säga mellan 20-26 år. Utländskt påbrå men garanterat födda här för att dom pratade svenska hela tiden med varandra förutom när killen i passagerarsätet lackade till på sin kompis. Då övergick han till deras språk och jag inbillar mig att knäppisen fick lite basting för dåligt uppförande :-)

Skit samma ... dom var förfriskade på en helt ok nivå utom en, killen hade garanterat hade någon typ av ADHD eller någon annan bokstavskombination av sjukdom som trädde i kraft i kombination med alkohol.
Så fort han sa något gapade han, skrek-pratade - gu vad jag längtade efter öronproppar. Varför ska alla gapa när dom sitter i en bil, musiken var inte ens på och vi sitter på en yta av ca 2 kvadratmeter. Hur kan man vara orolig för att man inte gör sig hörd?. Dämpa ner.

Snubben var ganska packad och mådde sisådär så jag hade ögonen på honom under resan.
- "Fan - stanna bilen jag mår inte bra" hör jag från baksätet.
Visst, jag tvärnitar
Men när jag stannar så bara garvar han "kör kör - när är vi framme". 
What!!! OK - jag åker vidare några meter till ....

- "Stanna taxin jag vill av"
- "OK inga problem, mår du dåligt" säger jag och kör in igen till kanten
- "Nä nä för fan - kör vidare hur många minuter är det kvar?"
Resan fortsätter sedan på samma sätt och det är aldrig något lämpligt ställe att stanna, Klarabergsleden och vidare mot Medis.
Jag checkar lite med hans kompis i förarsätet men han säger bara att "han är lite så där knäpp men jag tror inte han mår dåligt"
Jag börjar bli smått irriterad för några småincidenser till händer men jag tar snällt ner bakrutan så att han kan få lite luft och sen hänger han ut från den som en liten vovve och jag kör mjukt och lugnt för att han inte ska må illa.
Kompisarna börjar oxå be duktig om ursäkt för ADHD-killen uppförande. Han var ganska spastisk hela resan.

Men han fortsätter dock sitt uppförande under hela dj....a resan, "stanna, kör vidare, stanna inte, hur långt är det kvar".
Hans kompis lackar ut "Snälla - kan vi slänga ut honom"
Hade god lust att göra det men hittade inget lämpligt ställe, annars hade jag gjort det. Någonstans halvvägs får jag ett anfall och det berömda pekfingret åker fram och det känns som om jag pratar med någon av mina egna ungar. SKÄRP DIG!!!!
Vi dumpade honom på Medis, åkte vidare några meter sen hoppade dom av oxå han var nämligen på väg i helt fel riktning än vad dom var och han hade ingen koll. Det sista jag tänkte: Lycka till att få med honom in någonstans.

Jag vill ändå tillägga - jag hade inte vågat skälla på ADHD-killen om jag inte känt att jag hade kompisarna på min sida. Aldrig gå in i något tjafs med någon. Samma sak var det ju med Mr. Dryg för några veckor sedan, jag hade nog varit tyst som en mus om det inte vart för kompisarna.


Skitsnack

Innan 12-slaget i lördags så fick jag en körning från Råsunda stadion in till Cafét, 2 bilar beställda. AIK-gänget hade firat segern och bla bla bla. Det som var lite knasigt med denna körning är att min dotter känner flera av spelarna och den som satt i mitt baksäte är en som pratat duktigt med skit om min dotter för att han inte fick ligga. Hmmmm - hade varit så skönt att bara säga "sorry - du får åka i andra bilen, du pratar skit om min dotter". Kanske inte så moget :-) men det hade varit lite najs.
Himla trevlig snubbe satt dock i framsätet och småpratade lite, han tyckte absolut att jag skulle köpa årskort till nästa säsong nu när jag bor i AIK-land. Min respons: Nästa gång du hamnar i min taxi förväntar jag mig lite gratisbiljetter.

Ska köra i helgen igen, känner sådär inför det. Varit lite mycket jobb nu och jag skulle behöva vara ledig. Men sen 2 helger efter det har jag massa annat inplanerat. Sen blir det väl att köra järnet hela december för att betala min "fina" tandläkarräkningen på ca 8.000 kr och framför allt få ihop pengarna till resan i februari.

Har ivarjefall bestämt mig för att köra nyårsafton, gjorde det förra året och det var hur kul som helst. Fast då hade jag en lista med privata beställningar - hälften via radion och hälften eget-fixat, fullt upp hela kvällen.

Tjingeling så länge

Bud mitt i natten

Klockan är sen typ 05.00 men jag har flax och precis vid Stureplan får jag en körning via "radion", en adress på Östermalm typ 150 bort och sen står det "Enligt direktiv" på displayen. Fick lite dåliga vibbar, orka bara inte köra någon jobbig typ när jag är så trött så jag ringer upp förarlinjen för att checka att körningen verkar OK. Får bekräftat att det verkar lite förfriskat på stället men ingen fara.

Jag åker dit och en snubbe möter upp på gatan med ett par nycklar
-"Tja här är nycklarna" och sträcker in dom genom rutan
- Ehhh OK - vart ska dom" säger jag
- "Jag vet inte, till någon gatan"
- "Åh fasiken, en gata någonstans ... kan du vara snäll och ta reda på vart. Det skulle underlätta". Tyvärr uppfattade han nog inte min "glimten-i-ögat-ironi".
Han kilar ivarjefall iväg och återkommer med adressen. Jag ringer upp växeln och frågar vad körningen ska kosta för är det bara saker som ska forslas så är det Bud-pris som gäller. Fast Pris: 195 kr inom tullarna. Till min fördel då resan var max 1 km bort och var klar på några minuter.

Mindre glad var tjejen som skulle möta upp, hon visste inte ens om att hon skulle betala och protesterade lite. Jag satt ju dock med "Esset" - hade ju liksom nycklarna kvar. Så hon kilade upp och hämtade pengar och protesterade vidare. "Du kan ju inte ha kört mer än 400 meter - hur kan det bli så dyrt". Och jag svarade - "ja, det var nog inte mer än 700 meter jag körde men så här ligger det till ...." och så förklarade jag det där med bud hit och dit och hon att hon gärna kunde ringa kundservice dagen därpå.

Nu tycker säkert några ... "åhhh, vad snålt - kunde hon inte kört på taxameter" .... Ge mig en bra anledning till varför jag ska bjuda på min arbetstid och lön till människor som
-jag inte känner
-bor i lägenheter som kostar typ 5 gånger mer än min
-har bränt minst 5.000 kr på Spyan under kvällen.

Glöm det! Då har dom råd med det lilla ynka budet :-)

Spott-häxan

Ja ha - då råkade jag ut för ett kvinnligt äckel.

Jag släpper av en kund i Blåkulla (Solna), en kille med invandrarbakgrund som är både imponerad och förfärad över att jag som kvinna kör taxi. Lite kul. Håller på och baxar runt bilen och ska åka ut därifrån när det kommer en äldre liten farbror och frågar om jag är ledig. Självklart - hoppa in. MEN ... det jag missade var att han hade en kille och tjej i släptåg som oxå kröp / ramlade in i bilen. Halvslafsiga, sluddrande pack. Jag hade ALDRIG tagit upp bara dom, never, men nu var det ju farbrorn som jag såg.

Vilket fall som helst är han hur redig och rar som helst och vi pratar under bilresan till KS-området om ditt och datt. Killen i baksätet var hans son. Jag hör hur idioterna bak för någon form av konversation, men dom är så packade och påtända så jag vet inte om dom ens förstod varandra. Sen blir det tyst ... jag hör sen ett skrik och AJ FAN från killen. Då gör hon honom illa på något sätt, nyper honom i ballarna ... inte vet jag men han blir lack och hon sluddrar något.

Vi kommer fram till adressen och killen hoppar ut och farbrorn och jag ska göra upp finanserna då hör jag något spottande i baksätet ... tror ni inte tjack-bruden sitter och loskar fram på båda framsätena.!!!! Jag tänder till och hoppar ur bilen, det blixtrar i hela kroppen. Här har jag varit hur trevlig som helst och hon beter sig som ett as. Men sen insåg jag snabbt att här var det bara att ta det lugnt (dom var som sagt var påtända) så jag bad killen vänligt, lungt "är du snäll och tar ut din flickvän ur bilen för att hon sitter och spottar" - så då gjorde han faktiskt det. Tack för det. Hon fortsätter att spy häxramsor över mig, spotta och fräsa. Jag gör klart med pengarna med farbrorn som sitter kvar i bilen och är allvarligt bekymrad och skäms för hennes skull. Kunde inte annat än att tycka synd om honom. Dom följde väl med honom upp och drack ur barskåpet och tömde hans plånbok och fortsatte ner till "Plattan" ... inte vet jag.

Sen var det bara att köra undan bilen, ta fram städgrejor och tur nog så har jag alltid desinfektionsmedel med mig så det var bara att stänka ner bilsätena med det.


Den lilla näktergalen

Klockan är sen... runt halv 4 och jag plockar upp en ensam kille från Stureplans området. Duktigt påverkad men verkade mest väldigt trött. Radion är på Lugna Favoriter och han talar om att det är hans favorit kanal av alla och är så nöjd med mitt musikval :-)

Sen kommer en låt ur en Officer och en Gentleman och han börjar sjunga med, men det är verkligen inte mycket som blir rätt i sången, tror aldrig han kunnat texten faktiskt om jag får säga så.
Men han sjöng klart sången högt i bilen och njöt så bra utav det att han sen tvärsomnade. Snacka om att sjunga sig själv till sömns :-) Tur nog hade han redan gjort klart för mig vart han skulle och trots att jag stannat till vid en del rödljus m.m. så vaknade han först när vi var exakt vid hans adress. Snacka om inprogrammerat i ryggmärgen på honom. 


Tack

Vad glad jag blir att någon alls läser bloggen och tack för alla trevliga kommentarer.

Känns som om jag behöver lite heta tips på ragg-ställen på lördagkvällarna för jag vill verkligen undvika Stureplan och Medis.
Ska tillägga att Det Lilla Äcklet jag skrev om förut var en sådan där i en knepig bil där chaffisarna är klädda i typ gympa-skor, mysbrallor, topp-luva och gammal stickad kofta.

Däremot gillar jag inte riktigt "modet" för egen del, lite väl säckiga byxor som ingår i kvinnliga uniformen. Kanske ska sy om dom, klatchig scarf, tajta till blusen, klackstövlar och på med läppglanset. Sen blir det åka av. Bil alltså.

Nästa pass blir på lördag får se om det händer något skojsigt då.

Det Lilla Äcklet

På Medis en kväll utanför Scandic är det ju alltid ett smärre kaos och djungelns lag råder. Där står taxibilarna på rad i två filer och att bilarna står över cykelbanan där struntar man tydligen i så där på natten. Så jag gör ju som alla andra och ställer bilen där. Men man måste hålla lite koll på vilka taxibilar som står innerst och som fått kund och ska ut, man står ju liksom lite ivägen för varandra, det gäller att försöka vara lite smidig.

Vilket fall som helst så hörde inte jag en taxi tuta som skulle ut för det var 14.000 andra bilar som tutade och ett djävla liv runt omkring (plus att alla andra taxi:sar stod stilla runt omkring). Sen ser jag i sidospegeln att det kommer någon gåendes, skrikandes mot mig (mitt fönster är öppet) ... han kallar mig för både det ena och det andra och att jag var en fullkomlig idiot som står i cykelbanan (yea right ... och det gör 6 bilar till, fick dom skäll? – Not!)

Jag blir till slut skogstokig, kliver ur bilen och den lilla skiten räcker mig till tuttarna, jag ställer mig så nära honom (att jag typ skulle kunna bita aset i näsan) och gapar tillbaka på ett lika fint språk som han använder. Jag trodde nästan att han skulle klappa till mig, men jag kunde kosta på mig att vara kaxig för några meter bakom honom stod 2 poliser men det visste ju inte Det Lilla Äcklet :-) Han är så arg så han studsar, fradgan rinner :-) men till slut ”viker” han och går tillbaka till sin bil och jag sätter mig lite småskakis i min.


Min nya prislista

Vad tycks om min lilla prislista - den skulle fungera var och varannan helg. Det var en kund som sa det för ett tag sedan, han hade haft en riktigt dålig kväll "F_n vad skönt att få prata av sig lite efter denna skitkväll" :-)

By the way - en annan taxichaffis var inne på min blogg taxislusk.se - nu ska jag kika lite vad han skriver för skoj.
Tänkte länka till honom här i vänstermarginalen men vet inte riktigt vad jag gör för fel får inte till det. Ska kolla med Bella är hon kommer hem.


Herr Dryg/Vet-allt/Åker-taxi-varje-dag

Natt till söndag, kl. 03.30
Precis fått en körning som slutar 50 meter från garaget och jag är så sugen på att ställa bilen. Verkar helt onödigt att åka in till Stureplan igen när ändå kassan är bra. Precis när jag ska trycka Pass Slut så ploppar en körning upp "Asch då - jag åker väl ändå"
Åker iväg till Gröndal och ute på gatan står 5 väldigt överförfriskade killar i typ 40-45 års åldern. Tre utav dom hoppar in i min bil de andra två står kvar och väntar förhoppningsfullt på bil nr. 2.
Då börjar Herr Dryg/Vet-allt/Åker-taxi-varje-dag Mannen i baksätet ...-"va fan stanna och ta upp polarna då rå" ... -"kom igen nu rå" .... - "vadå rå - jag är ju storkund på taxi"  bla bla bla bla
VEM BRYR SIG?!
Redan efter några meter ruttnar jag och stannar bilen och säger
- "I och med att du verkar bry dig så mycket om dina vänners välbefinnande föreslår jag att du går ur bilen och lämnar plats till dom två på gatan" .... av någon anledning blev han tillfälligt tyst.

Tyckte lite synd om polarna som försökte släta över alla dumheter han kläckte ur sig.
My lucky night ... sen kläcker dom ur sig att dom först ska till Täby och sen vidare ytterliggare xx mil långt långt bort. Hade kunnat ta körningen hela vägen för Mr. Dryg var den som skulle av i Täby men jag var helt enkelt för trött. Hade helt klart inte fixat mörkerkörningen dit och hem och målfoto på min tillåtna körtid. Fixade en annan taxi som kom och mötte upp och tog över körningen.


RSS 2.0