Några körningar till

Nu blir det bara några körningar till för mig för om två veckor åker The Taxidriver till Filippinerna.
En hel månad av sol, värme, rom & cola - tycker jag förtjänar det :-)

Stortorgskällaren

Det här är så pinsamt att jag egentligen inte borde skriva om det. Men jag skriver ju inte så snällt om andra alltid så jag får väl bjuda på denna då.
Ska lämna i Gamla Stan och innan jag ens lämnat så får jag körning från Stortorgskällaren. Jag är verkligen usel i Gamla Stan, släpp mig någonstans i mitten och jag skulle troligtvis inte hitta ut. Men Stortorget var för fasiken t.o.m. på Taxiprovet på Vägverket. Men på något sätt så villar jag till det totalt och till slut vet jag verkligen inte vart jag är någonstans i Gamla Stan och GPS fungerar ej. Karta - ja, det finns men jag pallar inte.

Till råga på allt håller jag på att köra fast där inne i labyrinten, det är trångt nog som det är där inne utan snö. Jag var inte så happy och ganska matt när jag till slut kom ur Gamla Stan. Var sen till hämtningen, folk stod och ryckte i bildörren så jag ringde Förarlinjen och bad om ursäkt men "please låt mig slippa Stortorgskällaren". Inga problem!

Tycker att det borde vara totalt körförbud i Gamla Stan så jag slapp åka in där :-)
Sen var det ju Östgötagatan 56  - jag orkar knappt ens gå in på den story. Tog 10 min att komma till porten, enkelriktat typ överallt, jag var klantig och trött. Och inte blev det bättre av att hon jag hämtade satt och gäspade konstant hela vägen ut till Bredäng. Då slog min trötthet in - åkte till garaget - hem. Så skönt. Nöjd med kassan och attans bra kilometerpris.

Fördomar

Ja visst har jag det ibland.
I Gamla Stan stannar jag för tre unga killar, typ 20-års åldern. Dom hoppar in i bilen och säger Kungsängen. Hmmm ... tänk, tänk, tänk. Det kostar ca 700 spänn, mycket pengar för en del ungdomar ... blir jag blåst eller inte? Fördomar - jag vet ... men tanken slog mig. Men åter igen är jag den blödiga morsan och tänker "killarna måste ju komma hem".

Kör ut mot Kungsängen och killarna var såklart hur trevliga som helst och vi babblade hela vägen. Men så kommer alltid det där "tugget" om vem som ska betala av killarna. Sånt tycker jag är jobbigt, lite obehaglig känsla liksom. Visst dom tråkar varandra på s.k. skoj-nivå men ändå. Vilket fall som helst var stämningen i bilen bra och i Kungsängen hoppar alla tre ut samtidigt, går till bankomaten, hämtar pengar och ger mig. Skönt!
Får ny kund på plats som ska åka lokalt men det blir en slant ändå. Kungsängen är stort :-)

Snorhalt

Lördagkvällen/natten var det verkligen snorhalt ute, attans vad fet-Mercan gled runt. När jag körde i rondeller t.ex. så körde jag såååå sakta och ändå stod den på tvären rondellen igenom. Det tog lång tid att komma tillbaka in mot stan efter en körning där jag lämnat i Upplands-Bro, snigelfart i 70 på motorvägen och det var snöslöjor utefter vägen så svårt att se filerna. Tur nog inga bilar ute så jag hade alla filer för mig själv. Men det var som sagt var inte så att man kunde gasa in mot civilisationen i ett nafs.

Sen är jag så himla trött på alla korkade fotgängare som bara kliver ut i gatorna hur som helst med idiot-tankarna "bilar ska lämna mig företräde". Ja visst era ärtbössor, det kan jag göra  men tror ni det är lätt att stanna i det här väglaget!!???? Hur dumma får folk vara .... jag sitter skyddad mot er i bilen men hur tillplattade tror ni inte att ni kan bli om inte "skeppet" går att hejda?
Fotgängare som har detta beteende har garanterat inte körkort eller kör aldrig bil. Puckon!
Använd reflexer! OK kanske inte så cool när du är ute på krogrunda *s* men då kan ni väl ivarjefall ta't lite lungt så vi hinner se er när ni vinglar runt kors å tvärs på gatorna.


"Kallt som ett kvinnohjärta"

.... hade min taxiboss sagt om lördagkvällens temperatur :-) Men kanske inte så farligt ändå - pendlade mellan 10-12 minusgrader. Men det kyliga vädret och löningshelg bidrog till att det var mycket att göra hela kvällen/natten. Körningarna rullade in och jag var inte i närheten av vare sig Stureplan eller Medborgarplatsen som båda är mina absolut sista alternativ för kund-ragg. Hate those places!

Ragga i tjänsten

Ja men jag kanske ska börja "ragga" mer när jag sitter bilen, tanken har nu slagit mig då killarna är himla flirtiga. Värsta möjligheten har jag ju :-)
Körde en liten goding igår, typ 30-35 år, och vi började prata i bilen på en gång om ditt och datt. Släpper av honom på Kungsholmen, han betalar och så säger han
- "Fasiken vad du är skön! Jag blir lite småsugen på att bjuda hit dig till baksätet. Vad säger du?"
Jag "bröt" och började asgarva - "Sorry - lite buzy just nu. Hej då och sov gott"
(fast han va snygg - jag kanske missa nått)


Soft fredag

Det var i det stora hela en väldigt soft fredag kväll/natt. Hade så himla trevliga människor i bilen, verkligen supernajs.
Stod vid Solna-stolpen, jag och typ 7 bilar till, och så kommer det en kvinna och frågar om jag är ledig. Javisst och tack för att hon valde mig. Men sen förstod jag varför, det var inte hon som skulle åka utan dottern så hon tog säkert mig för att det kändes tryggt att jag var kvinna :-)
Vi kom överens om ett fastpris till Skanstull och mamman betalade i förskott. Resan dit var supernajs, tjejen var så himla söt å trevlig och lika ung som min egen dotter. Man känner igen saker som hon pratade om i min egen tjej :-)


Men asså

Nu är jag så less på Frogne så jag smäller av.
Ikväll var min första vardagkväll som jag körde - måste ju testa. Helt införstådd i att allt är mycket lugnare och det lär inte klirra lika mycket i kassan men jag vill ju försöka.
Dödens tråkigt mellan 21-23 men annars ska jag inte klaga, men sen börjar strulet igen. Inte såsom förra helgen utan nu handlar det bara om själva bilen. Får en körning från Odengatan till Söder, stannar och drar hennes kort ... sen blir bara skärmen helt vit. *gulp* - vad gör man nu. Försökte stänga av och på Frogne men det gick inte, drog sen ut lite sladdar och lyckades få igång den så att jag kunde ta betalt. Pust! Det var liksom inte läge att hålla på att dividera med kunden heller för hon hade festat såsom att det var en löne-lördag.
OK - åker vidare.
Stannar till en sväng på Anchor och in kliver en störtskön kille. Den stora frågan är "vart hittar vi en korvmojj?" Inte helt lätt faktiskt, men efter lite dividerande så kom vi fram till att det fick bli Statoil i Solna. Han skulle ju till Huvudsta så det passade bra. Han var en riktigt skön lirare, himla trevlig åktur blev det och han ville absolut ha mobilnumret till taxibilen och det var ju helt ok. Dricksade bra gjorde han oxå. Alla kunder borde vara som han :-)

Sen vid 3-rycket är jag tillbaka på Anchor och står perfekt utanför och folket börjar komma ut ... nämen då väljer Frogne att lägga av igen, skärmen blir helt vit och trots att jag tar ut sladdar hit och dit så vägrar den. Måste dessvärre neka en kund som är på väg in i bilen. Attans! Sur som en ättika åker jag därifrån, ut mot Liljeholmen och ställer bilen. Skickar ett låååångt SMS till åkaren, stackarn får väl pyssla med det där imorgon.

Lots of Hate åt "Frogne"

Så har jag bara slappat hela dagen, pillat navelludd och tagit en power nap på eftermiddagen ... allt för att vara pigg till kvällen / nattens körning. Men nej - det såklart Frogne fortfarande är smått ur funktion. Fick faktiskt en körning direkt när jag började från Huvudsta in till Gärdet, började bra men sen går jag ur bilen för att röka lite och upptäcker att takskylten inte fungerar.
Hur bra odds har jag att få körningar när Frogne hela tiden kastar ur en ur kösystemet OCH med en taklampa som inte vill fungera. Not much!!!
Åker från Gärdet till Liljeholmen för att mecka lite med hjälp av chefen och vi får till det med lite eltejp, glapp i "trådarna" i taxilampan.
Precis när fixet är klart får jag körning Gröndal till Helenelund, tycker mig känna igen adressen och mycket riktigt. En äldre herre som jag kört förut, det blev en trevlig tur norröver med lite prat - I like.
Men sen var turen slut igen. Efter 3 omgångar i Sumpan med Frogne där jag blir puttad bak i "kön" så struntade jag typ i allt och åkte och ställde. Orkar inte med en sån kväll till.
Efter 22.00 brukar det annars vara perfekt att vara i närförort och ta körningar till stan men chansen är ju liten att få dom med datorknaset. Och sitta och vänta i 3 timmar på att få börja ragga körningar från city för folk som partajat klart ... näää det orkar jag inte.
Nix - parkerade lilla bilen och åkte hem och på med raggsockor, mysbyxor, tände ljus och myste till det och sen hällde jag upp ett stort glas vin. De e grejer de.


Förbaskade "Frogne"

Fy och tvi vilken fredagskväll! Frogne är vårt datasystem och det har varit helt fördjäkla knäppt idag, generalknas kan man gott kalla det för. Varje kvart så loggas man ut ur systemet - ingen datorkontakt alls - vilket gör att du hela tiden hamnar sist i kön på körningar. Hur kul är det på en skala en sån här kväll när det är lite att göra och 5-6 bilar på varje distrikt. Efter 3 urloggningar i Solna, då har jag efter lång tid till slut kommit först i kön alla gångerna, blev jag så sur att jag bara lämnade och drog in till stan. Där kunde jag åtminstonde ragga på gatorna. På hela kvällen fick jag en körning via datorn och faktiskt en till men då var det någon fantastikt kollega som snodde den rakt framför näsan på mig - det blev en Bom. Ännu mer glad blev jag efter det.

Så kort och gott blev det en usel kväll men ändå mer än vad jag väntat mig efter en så usel start och med tanke på att det är den sämsta månaden på året ... januari.

Kl. 03.00 gav jag upp och då fick jag en styrning ut till Solna, precis där jag bor. Såg det som ett tecken från ovan :-) ... = åk hem och lägg dig!!!!

Och det ska jag göra nu, sova ut och hoppas att "Frogne" är frisk och kry imorgon för då tar jag ett kvällspass till. Skam den som ger sig, förhoppningsvis lite mer folk på "byn" imorgon.

Nyårsafton

Så himla trist - har absolut inga skandaler att berätta! Inget hejdlöst kul och ej heller något jobbigt. Förutom då att den där förbaskade växeln med sina körningar "ballade" ur ett par gånger vilket var mycket irriterande när det är så mycket att göra och jag förlorar en massa stålars på det.
Ex. Får en körning från Norrbacka gatan, ringer kund och de är på väg ut men det kommer aldrig någon. Väntar lite till och ringer sen upp och dom säger att de står ute men inte ser mig. Men vart är ni frågar jag .... Fleminggatan. Tack för den.
Ska hämta på Arbetargatan, Kungsholmen, superstruligt att hitta numret, ringer till slut kund .... Arbetsgatan i Skarpnäck ... tack igen!
Ska hämta Enskede Värdshus och jag måste gå på adressen för jag hittar inte dit. Det står Bjärstagatan och det hittar jag inte på GPSn och till Förarlinjen går det inte att ringa såklart. Får tag på kund och efter mycket om och men kommer jag ivarjefall fram men allt tar sådan tid ....

Kör några kompisar direkt efter 12-slaget - Nacka till Hammarby - 3 vänder och det blev 900 kr. Finfint. Sen hamnade jag helt fel, fick köra en storgråtande tjej från Berns till Tensta och hade lite knepigt att komma inåt stan igen å jag som hade lovat hämtning där. Tur nog fick kära kusin fatt på annan bil då jag drog ut på tiden.


RSS 2.0