Swenglish

Lite flinade jag för mig själv idag i bilen. Plockade upp 3 killar från Stureplan, 2 svenskar och en engelskman, som skulle till en liten fashionabel restaurang och dinera (*s*).
De sitter och småpratar och den ena i baksätet är lite märkvärdig och försöker hela tiden få till det språkmässigt och pratar om pengar, lägenheter, vad det kostar o.s.v. Han pratar bl.a. om sin bror som bjuder på en lägenhet i stan, men det blir fel liksom hela tiden och engelskmannen blir smått förvirrad vad han menar och vad som gäller på den svenska bostadsmarknaden. Strunt samma - engelska är inte alltid så lätt. Men fin-flosan från Stureplan hade en rolig översättning när han skulle förklara kvadratmeterpris i innerstan: You pay at least 50.000 sek per quarter meter .... polarn muttrar lite tyst i framsätet "square meter"
Ha ha - lättroad var jag för det lät så himla skoj .... Mister Know It All

Ni förstår natt jag haft tråkigt ikväll när jag hakar upp mig på en sån här liten sak :-)

En kille som räddade min kväll från total uttråkning

Körde igår, måndag (påskvecka) och ikväll. Igår klarade jag mig under omständigheterna hyfsat, hade flera bommar och oflyt men några slantar blev det. Sen är det lite kul oavsett att köra vardagskvällar som jag normalt inte gör.

Så åkte jag ut ikväll, vid halv 6 .... dödens, dödens, dödens eller så var jag på helt fel ställen. Fick en körning till slut ... det blev en bom-körning - tack för det! Sen fortsatte kvällen helt urbota tråkig och fjutt körningar = jag kunde lika gärna varit hemma.

Men så åker jag upp Kungsgatan och vid Hötorget hoppar en kille in, annorlunda utseende med tatueringar lite här och där, snygga/coola kläder - ser bra ut. Han vill först åka till en adress och undersöka om en affär ligger där han tror att den ska ligga. Åker dit, den är igenbommad. Åker vidare och jag åker fel, han skulle till Hotell xx och jag körde mot den snarlika Hotel X. Men han var helt lugnt - "ta en sväng där och där". Sen vill han åka upp mot Vasastan och kolla om affären finns på en annan adress och det gör vi för att sedan konstatera att den finns inte där heller.
Färden är himla trevlig, vi pratar om ditt och datt, intressant snubbe, kommer från ett annat skandinaviskt land och vill stanna i Sverige då han jobbar här nu. Under tiden tills han hittar bostad så har han bott på Hotell XX i flera månader, svindyrt skulle jag vilja säga för det var inget dåligt hotell inte. Att folk har sådana pengar!
Sen vill han åka en speciell väg hem för att kolla en annan sak ... så vi åker lite hit och dit kan man säga.
Utanför hotellet så ska han betala och jag har inte växel för så stora pengar - sedlar man inte ser så ofta (med tanke på att min kväll varit "toppen" ... NOT) så han går in och växlar och kommer ut med pengar. Jag har redan förberett växel till honom men han ger mig lite mer än vad notan gick på - Fick 300 kr i dricks.
- "Du skämtar - det är alldeles för mycket" säger jag.
- "Nej, inte alls - det var en himla trevlig åktur ....
Blev jag glad - han hade redan "gjort" min kväll innan han betalade ... nu blev det extra bonus. Visste inte att människor som han fanns på riktigt :-)

Helgalen taxichaufför

Igår, fredag, ca 23.30 på Kungsholmen.
Svänger ner från S:t Eriksgatan på Fleminggatan och ungefär vid Ögonsjukhuset står två killar bredvid en busshållsplats och vinkar in mig och jag åker självklart in till kanten. I motgående trafikbana ser jag dock en Stockholms-taxi som står och tutar på mig och blinkar att han ska svänga in och jag anar genast hans tankar, att jag håller på att sno hans förbeställning. Så jag frågar kunderna innan dom hoppar in i bilen:
- "Ursäkta, men har ni beställt bil via växeln för det kommer en Taxi Stockholm oxå"
Killarna är absolut inte påverkade, fullt klara i skallen och svarar nej, de skulle egentligen åkt buss men ändrat sig, ingen beställning är gjord.
Dom hoppar in i min bil och samtidigt så svänger Idioten över till vår körbana och ställer sig och blockerar båda körfälten på Fleminggatan!!! Hur tänkte han då? Men jag glider runt honom ändå och jag ser hur han är alldeles vild där i framsätet och beter sig som en mupp. När jag kommit fram mot förarsidan rullar jag ner fönstret och frågar hur det står till.
- Du har snott min kund!!!
- Nej det har jag inte, jag frågade kunden på en gång och de har inte beställt. Din kund kommer säkert snart.

Och så åker vi vidare i godan ro neråt Fleminggatan, fortsätter Kungsgatan. Men tror ni inte Idioten glider upp och spärrar vägen igen utanför Casinot!!! Jag rullar ner rutan och han gapar i högan sky:
- Du ljuger eller så ljuger dom i bilen!!!! bla bla bla
Mitt svar: "Sök för fan hjälp"

Men vad trodde han efter det här scenariot? Att kunderna skulle "ja men vad synd om honom, vi lämnar den här taxikvinnan och hoppar in i Idiotens bil istället"
Trodde han på fullaste allvar att de skulle byta bil?
Killarna i bilen: "Han var ju för fasiken läskig"


Snåljåpen

Vid 02-snåret glider jag förbi Storstad, står lite friåkare där som inte alltid är så populära av kunder, jag får kunder på en gång. Två killar i typ 45-års åldern och de ska utåt E18, Norrtälje. Den ena sätter sig fram och babblar med mig och är riktigt skoj, han piggade upp mig med allt prat. Den andra satt tyst i baksätet och sa ett fåtal ord bara, han verkade småslirig men absolut inte illa.
Först ska den pratglada släppas av och då står taxametern på 250 kr och han vill betala det beloppet så jag kör en delbetalning. Han blir kvar en stund till i bilen och säger till sin kompis flera gånger.
-"Nu har jag betalat ända hit då får du banne mig se till att dricksa tjejen ordentligt - OK?
-"Ja då" - säger "baksätet"
-"Lova det nu, hon e ju jättebra"
-"Hmmm" hör man från baksätet

Åker vidare ut på "landet" och jag försöker småprata med honom där i baksätet för att hålla honom vaken. Han har fortfarande inte gett mig exakt gatuadress och jag vill inte att han ska somna. Väl framme så stod taxametern på ca 400 kr. Hade han åkt själv så är ju det ändå ganska dyr resa, men nu hade han en kompis som betalat det mest. Hans del blev då 156 kr - billig resa. Han ger mig 200 kr och jag ger tillbaka 44:- i hans hand .... han lämnar de 4 kronorna till mig. Yippie - vilken dricks!!! Räcker inte ens till kaffe, möjligtvis varmt vatten och en sockerbit på 7Eleven.

Back in town

Nu är jag tillbaka i Sverige igen och det är hög tid att börja hamstra pengar igen för nästa resa :-)
Har varit hemma i 1.5 vecka men har konsultat lite på ett företag men nu tog uppdraget slut så tid finnes för lite taxi.
Igår var det då fredag och jag begav mig ut på kvällen, lite sliten för vi hade varit ute kvällen innan, men men. Kändes riktigt skönt att köra och framför allt nu när all snön är borta och det inte är halt. Kvällen rullade på bra, hade ca en halvtimme runt 22-tiden som var seg men annars helt OK och folket var trevliga.
Dessvärre blev jag riktigt trött vid 03-tiden bestämde mig för att ställa, kassan var ändå OK men såklart - hade jag kört en timme till hade den varit riktigt bra :-)
Hämtade min dotter vid Hötorget och sen hem. Skönt.

RSS 2.0